Je bent hier: Home » Voordelen

Voordelen

Een tuinman heeft veel voordelen ten opzichte van je tuin zelf onderhouden, maar heeft ook zo zijn nadelen. Om het makkelijk te maken voor jou, hebben we de voordelen en de nadelen voor je opgesomd in de volgende alinea’s. Je kunt dan zelf kijken hoe zwaar de voor- en nadelen wegen.

Wat zijn de voordelen van het inhuren van een tuinman?

Allereerst is een tuinman natuurlijk gespecialiseerd in het onderhouden van tuinen. Hij heeft daardoor een vrijwel eindeloze kennis over alle planten en mogelijke opstellingen. Daardoor kan een tuinman niet alleen de tuin perfect onderhouden omdat hij weet hoe bepaalde planten zich ontwikkelen en wat ze nodig hebben, maar kan hij ook een prachtige tuin ontwerpen. Daarnaast kun je zelf veel meer genieten van de tuin als je weet dat je niet zelf al het onderhoud hoeft te doen. Als je in de tuin een biertje drinkt en je weet dat je de volgende dag nog moet gras maaien, onkruid moet wieden, viooltjes moet planten, enzovoorts, dan kan dat de pret behoorlijk bederven. Wanneer je weet dat iemand anders dat voor je doet, kun je extra genieten van die prachtige tuin.

Een ander voordeel is dat de planten langer mee gaan als ze goed behandeld worden. Een tuinman weet precies wat een plant nodig heeft; of er kunstmest nodig is, welke aarde er nodig is, of een plant in de zon of juist in de schaduw moet staan, hoe er gesnoeid moet worden, et cetera. Daardoor worden planten ouder, wat je tuin een ontwikkelde look geeft. Een tuin met enkel jonge planten ziet er immers lang niet altijd mooi uit.

Bovendien houd je veel meer tijd over als je geen tijd aan de tuin hoeft te besteden. Een tuin kan ontzettend veel tijd kosten, en het kan erg prettig zijn als je die tijd vrijhoudt en kunt besteden aan dingen die je wel leuk vindt. Tenslotte kan een tuinman je adviseren over de uit te voeren werkzaamheden. Zo kun je zelf wel enkele klusjes in de tuin opknappen, zonder dat je zelf alles moet uitzoeken. Een tuinman kan je bijvoorbeeld leren hoe je moet snoeien of waar je bepaalde planten het beste kunt plaatsen.

Wat zijn de nadelen van het inhuren van een tuinman?

Het inhuren van een tuinman kan echter ook diverse nadelen hebben. Om maar met het grootste nadeel te beginnen: de kosten. Een hoveniersploeg kan al snel €900 euro per dag kosten, waardoor het inhuren daarvan vooral voor mensen met een lager inkomen eigenlijk niet te doen is. Het zou dan een optie kunnen zijn om zelf het werk voor te bereiden (door dode planten te verwijderen of bijvoorbeeld het gras te maaien) zodat de tuinman minder tijd kwijt is aan klusjes die je zelf zou kunnen, of je zou ervoor kunnen kiezen om een bekende in te huren die voor een kleinigheidje je tuin wilt opknappen.

Een ander nadeel is dat het lastig kan zijn om een prettige tuinman te vinden. Een tuinman moet een beetje jouw stijl hebben, zodat je uiteindelijk een tuin hebt die je zelf ook echt mooi vindt. Het kan daarom zijn dat je zeker in het begin regelmatig van tuinman wisselt omdat een tuinman niet naar je tevredenheid heeft gewerkt.

Ook kan het zijn dat de tuinman dingen doet die je helemaal niet mooi vindt. Om een goed resultaat te krijgen moet je een tuinman een zekere mate van vrijheid geven zodat hij zelf de tuin mooi kan indelen. Hier komt echter ook een zeker risico bij kijken: je weet pas achteraf of je mooi vindt wat de tuinman heeft gedaan, en dan is het vaak al te laat om het nog snel te kunnen wijzigen.

Zelf doen of een tuinman inhuren?

Ben je iemand die bereid is veel tijd te besteden aan het onderhouden van een tuin en daarnaast groene vingers heeft? Dan ben je voordeliger uit als je het zelf doet. Ben je iemand die weinig tijd, geen groene vingers of beide heeft maar toch het beste uit je tuin wilt halen en er dagelijks van wilt genieten? Dan kan je overwegen om een tuinman in te huren. Maak vrijblijvend gebruik van onze offerte service om in contact te komen met lokale tuinmannen die je graag verder helpen. Door het aanbod van deze specialisten naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten.

Bekijk ook deze tuinman pagina’s:

> Tuinman
> Tuinman gezocht
> Tuinman inhuren
> Kosten
> Werkzaamheden
> Advies