Je bent hier: Home » Kosten tuinman

Kosten tuinman

Misschien komt het je wel bekend voor. Je bent gelukkig met een prachtige tuin, maar je hebt totaal geen zin of tijd om dat alles bij te houden. Het is zo verschrikkelijk veel werk en totaal niet leuk, en bovendien heb je geen flauw idee hoe je het beste een boom kunt snoeien of hoe vaak je onkruid moet wieden. Daar is een perfecte oplossing voor gevonden: een tuinman.

Wat kost een tuinman per uur?

Voor een tuinman betaal je gemiddeld zo een €35 euro per uur. Dat klinkt niet veel, maar dat is enkel nog het uurloon. Alle reiskosten en kosten voor de materialen komen hier nog bij. Te denken valt dan aan kosten voor bomen, planten en struiken of voor bijvoorbeeld kunstmest en graszaad. Deze kosten zullen sterk per opdracht verschillen, en om die reden worden ze dan ook niet onder het uurloon begrepen.

Het kan verstandig zijn om in plaats van een tarief per uur een tarief per klus te vragen. Je weet dan vooraf wat de exacte kosten zijn, en voorkomt ook dat een tuinman een laag uurtarief heeft, maar veel langzamer werkt of veel meer rekent voor de planten.

Wat zijn onderhoudscontracten?

Je kunt er voor kiezen om een contract met de tuinman af te sluiten. Hij komt dan niet meer op basis van een prijs per uur langs, maar voor een vast bedrag per jaar. De tuinman houdt voor dit bedrag de tuin bij en voert de gewenste werkzaamheden uit. In ruil hiervoor betaal je een vast bedrag. Je hoeft je dan niet druk te maken over hoe lang de tuinman bezig zal zijn, maar hebt duidelijk zwart op wit wat de kosten voor het tuinonderhoud in een jaar zullen worden.

Je kunt er dan zelf voor kiezen welke werkzaamheden de tuinman uit moet voeren. Zo kun je er voor kiezen dat de tuinman elke twee weken het gras komt maaien en onkruid komt wieden als je zelf nergens zin in hebt, maar je kunt er ook voor kiezen om de tuinman enkel in het najaar de bomen te laten snoeien.

Let wel op dat ook bij een onderhoudscontract de kosten snel kunnen oplopen als de tuinman regelmatig langs komt. Als uitgangspunt kun je aanhouden dat een hoveniersploeg per dag €900 euro kost. Dat is dan wel inclusief alle mogelijke te maken kosten (kosten voor gereedschappen, arbeidsloon, reiskosten, kosten voor machines, kosten voor bemesting, kosten voor het verwerken van afval, de BTW, enzovoorts). Natuurlijk is dat maar een richtprijs en hangen de werkelijke kosten volledig af van de uit te voeren werkzaamheden, om wat voor soort tuin het gaat en nog een aantal factoren. Voor een exacte prijs kun je dus het beste bij een tuinman advies inwinnen.

Tuinman inhuren?

Ben je iemand die bereid is veel tijd te besteden aan het onderhouden van een tuin en daarnaast groene vingers heeft? Dan ben je voordeliger uit als je het zelf doet. Ben je iemand die weinig tijd, geen groene vingers of beide heeft maar toch het beste uit je tuin wilt halen en er dagelijks van wilt genieten? Dan kan je overwegen om een tuinman in te huren. Maak vrijblijvend gebruik van onze offerte service om in contact te komen met lokale tuinmannen die je graag verder helpen. Door het aanbod van deze specialisten naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten.

Bekijk ook deze tuinman pagina’s:

> Tuinman
> Tuinman gezocht
> Tuinman inhuren
> Voordelen
> Werkzaamheden
> Advies