Je bent hier: Home » Tuinman inhuren

Tuinman inhuren

Tuinmannen houden zich bezig met alles in en rondom de tuin. Vaak worden hoveniers door bedrijven ingehuurd om de tuin op orde te houden, maar particulieren kunnen uiteraard ook bij deze vakman terecht.

Wat kost een tuinman?

Een tuinman rekent doorgaans een bedrag rond de €35 euro per uur. De uiteindelijke kosten hangen dan ook vooral af van de werkzaamheden die hij of zij moet verrichten. Als het een grote tuin is of er veel planten onderhouden moeten worden, zal de tuinman langer bezig zijn dan wanneer er bij wijze van spreken enkel een klein gazonnetje gemaaid hoeft te worden. Als je dus een tuin hebt die veel onderhoud vereist, een grote tuin of bijvoorbeeld veel planten hebt, dan kunnen de kosten echter wel snel oplopen.

Is het nodig een tuinman in te huren?

Je kunt er uiteraard voor kiezen om zelf aan de slag te gaan. Je bespaart daarmee op de kosten, maar zult dan wel zelf aan de bak moeten. Bovendien heb je soms voor bepaalde werkzaamheden vrij specialistische kennis nodig (bijvoorbeeld voor het snoeien van bomen) waardoor het soms bijna niet anders is dan dat je een tuinman zult moeten inhuren. Je zult echter wel moeten afwegen of je de kosten er voor over hebt. Het arbeidsloon alleen al is gemiddeld zo een €35 euro per uur, dus de totale kosten kunnen snel oplopen.

Zelf doen of een tuinman inhuren?

Ben je iemand die bereid is veel tijd te besteden aan het onderhouden van een tuin en daarnaast groene vingers heeft? Dan ben je voordeliger uit als je het zelf doet. Ben je iemand die weinig tijd, geen groene vingers of beide heeft maar toch het beste uit je tuin wilt halen en er dagelijks van wilt genieten? Dan kan je overwegen om een tuinman in te huren. Maak vrijblijvend gebruik van onze offerte service om in contact te komen met lokale tuinmannen die je graag verder helpen. Door het aanbod van deze specialisten naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten.

Bekijk ook deze tuinman pagina’s:

> Tuinman
> Tuinman gezocht
> Kosten
> Voordelen
> Werkzaamheden
> Advies