Je bent hier: Home » Tuinman gezocht

Tuinman gezocht

Een tuinman is ideaal als je zelf geen tijd of zin hebt om je tuin te onderhouden. Dit kan immers veel werk zijn en bovendien vindt lang niet iedereen die klusjes leuk.

Wat kost een tuinman?

Voor een tuinman betaal je circa €35 euro per uur. Hier komen dan nog alle materiaal- en reiskosten bij. Denk aan voorrijkosten, kosten voor kunstmest, gras, planten, enzovoorts. De kosten voor het gebruik van machines en gereedschappen zitten hier echter vaak al wel bij.

Merk ook op dat het hier om een uurtarief gaat en de totale werkelijke kosten dus vrij onvoorspelbaar kunnen zijn. Om dat te voorkomen kun je bij een tuinman een indicatie van de te maken kosten vragen, zodat je voor aanvang van de werkzaamheden al een indicatie hebt van wat de kosten zullen zijn. Op die manier kom je niet voor verrassingen te staan.

Is het nodig een tuinman in te huren?

Natuurlijk kun je zelf de meeste klussen wel uitvoeren. Denk hierbij aan het wieden van onkruid, het maaien van het gras of het planten van nieuwe struiken. Voor sommige werkzaamheden is echter specialistische kennis nodig. Je moet maar net weten dat een bepaalde boom heel snel groeit en de planten er omheen geen zonlicht meer krijgen en dus dood gaan, dat een bepaalde struik giftig is voor katten, dat een bepaalde combinatie van struiken mooi bij elkaar staat, enzovoorts. Of denk alleen al aan het snoeien van bomen, wat ook weer een vak apart is. Voor sommige werkzaamheden zul je er dan dus ook goed aan doen om een tuinman in te huren. Bovendien heeft een tuinman jaren ervaring met tuinen, waardoor hij een mooie tuin voor je kan maken, geheel conform je eigen wensen.

Zelf doen of een tuinman inhuren?

Ben je iemand die bereid is veel tijd te besteden aan het onderhouden van een tuin en daarnaast groene vingers heeft? Dan ben je voordeliger uit als je het zelf doet. Ben je iemand die weinig tijd, geen groene vingers of beide heeft maar toch het beste uit je tuin wilt halen en er dagelijks van wilt genieten? Dan kan je overwegen om een tuinman in te huren. Maak gebruik van onze offerte service om in contact te komen met tuinmannen die je graag verder helpen. Door het aanbod van deze specialisten naast elkaar te leggen kun je besparen op de kosten.

Bekijk ook deze tuinman pagina’s:

> Tuinman
> Tuinman inhuren
> Kosten
> Voordelen
> Werkzaamheden
> Vrijblijvend advies